Rasaduri de legume

Producerea de rasaduri de legume este un proces complex ce necesita foarte multa atentie. Este considerata ca o prima etapa in tehnologia culturilor legumicole.

Importanta producerii rasadurilor de legume este foarte mare. Un rasad de calitate, bine dezvoltat, cu un sistem radicular puternic, viguros, liber de boli si daunatori, are avantaje: planta si fructe sanatoase, productie mai mare, mai inaintata cu aproximativ 50 zile fata de culturile infiintate direct in camp etc

In functie de dorintele clientului rasadurile pot fi: planta mama, rasad care se produce in paleta alveolara de 104-160 buc si rasad optim pentru plantare, rasad care se produce in paleta alveolara de 104-160 buc si care la 30 zile va fi repicat intr-un ghiveci ales de client cu dimensiunile de 9,10 sau 12 cm.

Temperatura este foarte importanta cand vine vorba de producerea de rasaduri de legume.

Aceasta se regleaza in functie de specie: tomate, ardei, vinete, varza etc. Fiecare dintre acestea are nevoie de o climatizare controlata pentru a se dezvolta armonios.

Activitatea de producere a rasadurilor de legume pe langa ca asigura cantitati suficiente de rasad si la momentul optim cerut de fiecare specie, urmareste si obtinerea unor plante viguroase, cu tulpina groasa, culoare specifica si perfect sanatoase.

Turba intruneste toate calitatile necesare obtinerii unor rasaduri de calitate, avand putere de absorbtie mare, structura foarte afanata si continut ridicat de substante organice, fiind totodata libera de boli si daunatori.

Perioada de producere a rasadurilor incepe cu luna decembrie pentru culturile din sere si solarii incalzite si continua cu cele din sere si solarii reci, iar apoi cu culturile din camp.

Fiecare specie de rasad de legume necesita un anumit timp de maturizare a plantei pana la plantare

Se afișează toate cele 6 de rezultate